Wie op zoek is naar meer informatie over voeding volgens de vijf elementen, of gewoon de vijf elementen uit de Chinese Geneeskunde beter wil begrijpen kan dit boek niet laten staan. Barbara Temelie beschrijft op heel toegankelijke wijze wat de kenmerken zijn van de vijf elementen en hoe je deze kennis zelf kunt toepassen om je gezondheid te verbeteren.

Voeding volgens de vijf elementen

Het mooie aan de Chinese voedingsleer is dat deze geen strenge verboden kent. Zelfs voeding die volgens de 5 elementen niet goed voor jou is, kun je nog steeds eten. Zolang de verhouding tussen goede en slechte voeding maar in acht genomen wordt. Het probleem zit hem meestal niet in de specifieke producten, maar in hoeveel je er van eet.

Een eenvoudig voorbeeld: Chilipepers zijn verwarmend, en kunnen bij koude een positief effect hebben. Maar zodra je hiervan teveel eet, zetten ze de pori├źn open, waardoor je de laatste warmte die je had alsnog kwijt raakt. In die hoeveelheid werken ze indirect verkoelend.

In dit boek wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe deze subtiele verschillen werken.

Toegankelijk en compleet

Dit boek is geschikt voor iedereen. Of je nu al ervaring hebt met de Chinese Geneeskunde, zelf acupuncturist bent of gewoon iemand die wat meer wil weten over de Chinese Geneeskunde. Barbara Temelie legt alle aspecten op eenvoudige wijze uit. Tegelijkertijd is ze dermate compleet dat ook de meest ervaren acupuncturisten nog iets nieuws kunnen leren uit dit boek.

Vooral de lijst achterin waarin de meest gebruikte voedingsmiddelen beschreven staan met hun specifieke eigenschappen (warm of koud, smaak, element) is een gewedlige toevoeging die je waarschijnlijk nog vaak zult raadplegen.

Bestel ‘Voeding volgens de vijf elementen’ van Barbara Temelie via bol.com

 

 

Voeding volgens de vijf elementen – B. Temelie
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.