Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zwitserland heeft aangegeven dat ze binnenkort 5 verschillende complementaire therapievormen gaan erkennen als reguliere geneeskunde. Een er van is acupunctuur.

In 2009 is er een stemming geweest onder Zwitsers waaruit naar voren kwam dat 2/3 van hen wilden dat 5 vormen van complementaire geneeskunde vergoed zou worden vanuit de basisverzekering. Gedurende 2012 tot 2017 is er een proefperiode ingesteld waarbij dit inderdaad vergoed werd, maar waarbij acupunctuur en de andere complementaire therapievormen zichzelf nog wel moesten bewijzen op het gebied van werkzaamheid.

Inmiddels heeft de Zwitserse overheid in een bericht gemeld dat er o.a. door acupunctuur voldaan is aan hun eisen en dat deze vorm van de Chinese Geneeskunde erkend wordt als reguliere therapie.

Acupunctuur in Nederland ook erkend?

Misschien een idee voor onze regering om hier ook werk van te maken? Er is inmiddels al veel onderzoek wat de werking van acupunctuur bewijst op het gebied van verschillende aandoening. Bij migraine is het bijvoorbeeld volgens Westers onderzoek de best mogelijke behandeling!  Bovendien zou het volgens verschillende onderzoeken de zorgkosten flink verlagen.

Wat vind jij? Welke vormen van complementaire therapie zouden in Nederland ook onder de reguliere therapie moeten vallen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Acupunctuur binnenkort erkend als reguliere therapie (in Zwitserland)
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.